Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO ‘Milli Ordu’ kurdu

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı 30 alt grup ‘Milli Ordu’ adı altında birleşti. Muhalifler bu birleşmeden sonra toplam 3 kolordudan oluşan 22 bin askere sahip oldu.



Suriye Geçici Hükümeti, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) baÄŸlı yaklaşık 30 alt grubun ‘Milli Ordu’ adı altında birleÅŸtiÄŸini açıkladı. Geçici hükümetin BaÅŸbakanı Cevad Ebu Hatab, Halep’e baÄŸlı Azez ilçesinde grupların liderleriyle bir araya geldi. Hatab, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından “Milli Ordu”nun kurulduÄŸunu duyurdu. Hatab, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikli amaçlarının Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenli hale getirilen bölgeyi ellerinde tutmak ve Esed rejimi ile DEAÅž, PKK/PYD gibi terör örgütlerine karşı durarak halkı savunmak olduÄŸunu söyledi.        

Proje ile 3 kolorduyu birleÅŸtirdiklerini, ÅŸu an itibarıyla toplam 22 bin askere sahip olduklarını ifade eden Hatab, ÅŸunları kaydetti: “1. Kolordu Türkiye’de eÄŸitim alanlar. 2. ve 3. kolordu ise yaklaşık 30 gruptan oluÅŸuyor. Bizim için en önemli husus, bütün bölgeyi tek bir ordu haline getirmek. Bu da Türkiye’nin desteÄŸiyle olur. Azez’den Cerablus arasını eskiden DEAÅž ve PKK/PYD militanları tutuyordu. Bu bölge yaklaşık 2 bin 300 kilometrekare. Burada Fırat Kalkanı Harekatı baÅŸladığı zaman bölgenin yüzde 15’i harabe oldu. Rakka’ya baktığımızda ise tamamı yıkıldı ve ondan sonra alındı. Türkiye aynı ÅŸeyi yapmadı yani kırıp dökmedi.” Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı’ndan bugüne kadar her alanda insanlara destek olduÄŸunu anlatan Hatab, bu konuda Türkiye’ye minnettar olduklarını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.